top of page
  • info503749

Joulun jälkitunnelmissa

Viime aikoina olen ollut hyvin kiitollinen monesta asiasta, joista yksi on se, etten ole kiinteistönhuoltoalalla. Nostan hattuani korkealle siitä kunnioituksesta, mikä syntyy kun tekijät yötä myöten yrittävät hallita nousevia nietoksia, jotta me muut teiden tallaajat pääsemme pihojamme pidemmälle!


Talviaikaan siivousalan yrittäjälläkin on haasteensa. Siivottavia kohteita on hyvin syrjäisissä paikoissa ja peruutuksia tulee, koska kohteita ei ole mahdollista kalustollamme tavoittaa. Jouluviikolla peruuntui itse asiassa kaksi siivousta asiakkaan puolelta juuri ko. syystä. Kolmanteen (uuteen) kohteeseen pääsimme nippanappa etsimällä asiakkaan kanssa puhelimitse tien naapurin torpan pihaan ja siitä lumisen pihan ja pellon poikki kohteeseen. Työparini näytti siltä, ettei lähde enää koskaan kanssani mihinkään liukuessaan pyllymäkeä imurin kanssa liukkaassa rinteessä... Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Saatiin hieman tiivistetty siivous tehtyä ja asiakas joulunviettoon.


Sain surullisia uutisia viikon alussa kuultuani erään asiakkaani murtaneen lonkkansa ja viettävän joulun sairaalassa. Olin tälle asiakkaalle suunnitellut leipovani pullaa jouluviemisiksi, sillä hän haluaa joka tapaamisella keittää meille kunnon pullakahvit. Toisen asiakkaan luona kävimme siivoamassa ja työparini huomasi asiakkaan 100-vuotiaan pöydän jalan repsottavan. Siivouksen ohessa saatiin kouraan liimapullo ja korjausurakka sai alkaa. Erään rouvan luona olin aatonaattona siivoilemassa ja lämmitin hänelle ruokaa samalla joululauluja lauleskellen. Lounaan jälkeen laitettiin rouvalle papiljotit päähän, jotta hiukset olisivat aloillaan rouvan lähtiessä lasten luo joulunviettoon. Eräs ihana vanha herra oli myös toivonut apua jouluaattona päästäkseen kotoa kukkakaupan kautta juna-asemalle. Hain kyseisen asiakkaan aattoaamuna ja lähdimme kukkakauppaan valitsemaan lapsille sopivia viemisiä. Koska junan lähtöön oli vielä tovi aikaa kävin vielä odotellessa hakemassa perheelleni hieman tarpeita, jotta herra sai istua kukkineen lämpimässä autossa asemalaiturin sijaan. Kyseinen herra tuli kotiin Tapaninpäivänä ja hain hänet ruokaostoksineen kaupasta ja saattelin kotiin. Sain lämpimät halaukset molempina kertoina <3


Emme siis tee ainoastaan siivousta. Pyrimme olemaan mukana ihmisten arjessa apuna monin tavoin. Tästä olen kiitollinen ja koen, että saan tehdä juuri sitä mitä olen halunnut. Olen salaa ruvennut toivomaan, että saisin lisää iäkkäämpiä asiakkaita, joille voisin tarjota hetken kiireetöntä aikaa.


Tyttäreni aloitti toiminnan pyörittämisen Turussa joulukuun alussa ja hän kertoi, että on juonut jokaisen asiakkaan luona kahvit, saanut voileipää, kakkua, piirakkaa, jugurttia.. Hänestä on pidetty huolta ja kestitty työn lomassa. Kiitos Turku, kun otitte meidät näin lämpimästä vastaan <3


Nyt pyritään saamaan pitkittynyt flunssa aisoihin, jotta oltaisiin vuodenvaihteessa taas kunnossa. Itse olen pysynyt nuhaisuutta lukuun ottamatta hyvin terveenä, mutta muu perhe on putoillut yksi kerrallaan.


Toivon jokaisella valtavasti onnea vuodelle 2023, joka on jo nurkan takana uusine yllätyksineen!

68 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page